Λευκά ελληνικά κρασιά
Στη κατηγορία λευκά ελληνικά κρασιά υπάρχουν κρασιά από κτήματα που βρίσκονται σε όλες τις οινολογικές περιοχές της Ελλάδας. Υπάρχουν κρασιά «Ονομασίας Προελεύσεως Ανωτέρας Ποιότητος» (ΟΠΑΠ), «Ονομασίας Προελεύσεως Ελεγχόμενης» (ΟΠΕ), και «Επιτραπέζιοι οίνοι». Θα βρείτε οίνους ξηρούς, ημίξηρους, γλυκείς και ημιγλυκείς.
Η κάβα ενός μπαρ σε ένα εστιατόριο, στο lobby ενός ξενοδοχείου ή και του σπιτιού σας θα πρέπει να περιέχει λευκά κρασιά. Τα λευκά κρασιά σερβίρονται στους 10οC – 12οC και μπορούν να συνδυαστούν με πιάτα θαλασσινών, ζυμαρικών ή με λευκά κρέατα. Έχουν εκλεπτυσμένα ανθώδη αρώματα και αρώματα εσπεροειδών, και συνήθως έχουν λεπτή και απαλή γεύση.
Στην κατηγορία αυτή έχουμε κρασιά από ελληνικές ποικιλίες όπως Μοσχοφίλερο, Σαββατιανό, Ροδίτης, Ασύρτικο, Αθήρι, Βηλάνα, Μοσχάτο λευκό και Αλεξανδρείας, Μαλαγουζιά και άλλες. Επίσης θα βρείτε κρασιά από ξένες λευκές ποικιλίες όπως Chardonnay, Shauvignnon Blanc, Trebbiano, Ugni Blanc, Malvasia, Viogner και άλλες.