Σαμπάνια - αφρώδεις οίνος

Σαμπάνια. Γεννήθηκε στα τέλη του
17ου αιώνα στην Β. Γαλλία. Πατέρας της ο μοναχός Dom Pierre Perignon. Το ψυχρό κλίμα της
Καμπανίας δεν επέτρεπε σε όλα τα κρασιά να ολοκληρώσουν την ζύμωσή τους, οπότε
τα εναπομείναντα ζάχαρα ζυμώνονταν εκ νέου την άνοιξη που ανέβαινε η
θερμοκρασία, δημιουργώντας φυσαλίδες του διοξειδίου του άνθρακα (CO2). Παράγεται μόνο από
σταφύλια chardonnay, pinot noir και pinot meunier.
Σε άλλες χώρες όπως την Ιταλία η
σαμπάνια λέγεται Prosecco
και παράγεται συνήθως από τις ποικιλίες Prosecco ή glera.
Στην Ισπανία λέγεται Cava
και παράγεται από τοπικές ισπανικές ποικιλίες τις macabeo, parellada και xarel-lo. Στην υπόλοιπη Γαλλία παράγεται από μια ευρύτερη ποικιλία
σταφυλιών, όπως από pinot blanc,
auxerrois, pinot gris, pinot noir και riesling. Στην Ελλάδα παράγονται κυρίως
από Μοσχάτο λευκό.
Τα μεγαλύτερα οινοποιεία του
κόσμου στην οθόνη σας. Μεγάλη ποικιλία αφρώδους οίνου. Τα καλύτερα της
Καμπανίας και ολόκληρου του πλανήτη είναι εδώ.
Δεν υπάρχουν προϊόντα σε αυτήν την κατηγορία.