Ερυθρά ελληνικά κρασιά
Οι καλές κλιματολογικές συνθήκες με ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες προδιαθέτουν στο σχηματισμό χρωστικών στη φλούδα που με την εκχύλισή τους θα δώσουν έντονα κόκκινα κρασιά.
Στην κατηγορία ερυθρά κρασιά θα βρείτε κρασιά από οινοποιεία που βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα. Υπάρχουν κτήματα που είναι πολύ γνωστά, και κτήματα που θα θέλατε να γνωρίσετε γιατί παράγουν μικρούς θησαυρούς. Θα βρείτε κρασιά «Ονομασίας Προελεύσεως Ελεγχόμενης» (ΟΠΕ), «Ονομασίας Προελεύσεως Ανωτέρας Ποιότητος» (ΟΠΑΠ) και «Επιτραπέζιους οίνους. Οίνους ξηρούς, ημίξηρους, γλυκείς και ημιγλυκείς.
Υπάρχουν κρασιά από πολλές ελληνικές ποικιλίες όπως Αγιωργίτικο, Ξινόμαυρο, Μανδηλαριά, Κοτσιφάλι, Μαυροδάφνη και άλλες λιγότερο γνωστές. Ενώ οι Έλληνες παραγωγοί σαν πολυπράγμονες καλλιεργούν και ξενικές κόκκινες ποικιλίες, όπως Merlot, Cabernet franc, Syrah, Cabernet Sauvignon, Grenache rouge και άλλες που τιςσυνδυάζουν με τις ελληνικές ποικιλίες για την δημιουργία μοναδικών κρασιών.
Θα βρείτε κρασιά με ισορροπημένη και μαλακή γεύση και άλλα με έντονη και μεστή γεύση πλούσια σε ταννίνες. Με αρώματα κόκκινων φρούτων και λουλουδιών σε συνδυασμό με βανίλια, σοκολάτα, μπαχαρικά και αρώματα από δρύινα βαρέλια.